HockeyNews
PLUS

Det blir nya namnet på SHL-arenan: "Historiskt stort avtal"

(25450) SCA Arena
Bildbyrån

Publicerad: 22 november 2022

FacebookXWhatsApp

NHC Arena gör sin sista säsong.
Från och med nästa säsong är det SCA Arena som gäller för Timrå IK.
– Genom samarbetet får Timrå IK möjligheten att utveckla elitverksamheten och skapa långsiktighet i det fina arbetet barn- och ungdomssidan, säger Ulf Larsson, VD och koncernchef SCA.

Häromåret förlängde Timrå IK avtalet med sponsorn NHC, där de senare köpt rätten till arenanamnet, till 2028. Men under måndagen meddelade parterna att man kommit överens om att säga upp avtalet i förtid, inför den kommande säsongen för att släppa fram en annan aktör.

Och nu står det klart vad ishockeyarenan i Timrå kommer heta från och med nästa säsong.

Det efter att den skogsjätten SCA köpt namnrättigheterna till arenan, i vad som av parterna beskrivs som ett historiskt stort avtal, och att den från och med den kommande säsongen kommer heta SCA Arena efter att under en tid gått under namnet NHC Arena.

– Att den största privata arbetsgivaren i området går in och fördjupar vårt samarbete känns både riktigt bra och otroligt viktigt. Vi har en lång historia tillsammans som nu kommer fortsätta framåt. Detta skapar ännu större möjligheter för oss att fortsätta den positiva utveckling vi är i, säger Jonas Torines.

Avtalet gäller till att börja med under fem säsonger.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!